Bib nodigt Hazim Kamaledin uit

woensdag 20 juni 2018
van 19.30u tot 21.30u
€ 3

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling.
De bib nodigt die dag auteur Hazim Kamaledin uit.

Hazim Kamaledin vluchtte eind jaren 70 uit Irak. Hij werd er bedreigd, opgepakt en gefolterd omdat hij weigerde theater te maken ten dienste van de Irakese dictator Saddam Hoessein. Na veel omzwervingen belandde hij in België.

Hazim Kamaledin schrijft in het Arabisch en het Nederlands. Deze auteur werd in 2014 uitgeroepen tot de beste Arabische theaterschrijver van het jaar. In 2016 prijkte zijn naam op de longlist Arabische Booker Prize.
Hazim Kamaledin leest voor uit eigen werk in het Nederlands; hij vertelt over zijn achtergrond, de vluchtelingenproblematiek en de moeilijke situaties waarin kunstenaars zich over de ganse wereld bevinden. Hazim Kamaledin gaat ook graag in gesprek met het publiek.

De Fairtrade bar van de Boomse Wereldwinkel zorgt voor lekkere drankjes en versnaperingen.

Iedereen welkom!

Bib nodigt Hazim Kamaledin uit

Ontmoet deze boeiende schrijver! Hazim Kamaledin is afkomstig uit Irak; hij vertelt volop over zijn werk en leven, leest voor uit zijn boeken, en beantwoordt graag vragen uit het publiek. Lees verder