Openbare bibliotheek Boom

Bibliothecaris leest voor uit verboden boeken

Unesco Wereldboekendag
Bibliothecaris leest voor uit verboden boeken

zondag 23 april 2017, van 11u tot 12u
deuren open vanaf 10u30
in de bib / gratis

Op 23 april 1616 stierven de schrijvers William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso De La Vega: reden genoeg om 23 april uit te roepen tot ‘Werelddag van het boek’. In meer dan 100 landen over de hele wereld krijgt het boek dan alle aandacht.

Censuur en vervolging: schrijvers van over de hele wereld krijgen er mee te maken. Op Wereldboekendag leest bibliothecaris Dara De Bruyn voor uit boeken die voor ophef zorgen in landen.

Muzikanten Toon Offeciers (piano) Frank Mercelis (zang) zorgen voor een mooie afwisseling op deze zondagvoormiddag.

Meer info over de muzikanten:

  • Muzikant en acteur Frank Mercelis, is zanger en bezieler van het chanson-collectief ‘Eddy et les Vedettes’. Zijn debuutalbum ‘Laat Het Gebeuren’ bevat een Nederlandstalig repertoire van eigen songs. Frank Mercelis acteert voor theater en tv.
  • Antoon Offeciers studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij was toetsenist/pianist/(bas)gitarist bij Sukilove, Helder, Assunta Mano en Mira. Toon componeerde en speelde live muziek in verschillende HETPALEISproducties van Dimitri Leue, in producties bij BRONKS en Het Gevolg. 

De Fairtrade bar van de Boomse wereldwinkel zorgt voor lekkere drankjes en versnaperingen.

Inschrijven: aan de balie van de bib, via bibliotheek@boom.be of 03 888 38 52

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

De bib op Theater aan Twater

Zaterdag 16 juni staat de Grootste kamishibai ter wereld op Theater aan Twater. Zondag 17 juni leest de bib voor aan kinderen en kunnen volwassenen op gratis spreekuur bij de boekendokter. Lees verder

Bib nodigt Hazim Kamaledin uit

Ontmoet deze boeiende schrijver! Hazim Kamaledin is afkomstig uit Irak; hij vertelt volop over zijn werk en leven, leest voor uit zijn boeken, en beantwoordt graag vragen uit het publiek. Lees verder
Meer nieuws