Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart 2018

De Jeugdboekenmaand loopt in 2018 van 1 tot 31 maart. De bib zet niet enkel kinder- en jeugdboeken in de kijker, er valt nog veel meer te beleven in de bib tijdens de Jeugdboekenmaand.

Opgelet! de lezing met Do Van Ranst op zondag 18 maart werd geannuleerd!

• Boekvoorstelling ‘Dank je wel’ in de Grootste Kamishibai ter Wereld.

Met Stefan Boonen en Jan Van Lierde

Zondag 4 maart 2018
Van 15u tot 16u
In de schouwburg van cc De Steiger
Voor kinderen van 6 tot 106 jaar
Gratis (reserveer een plekje!)

Schrijver Stefan Boonen en illustrator Jan Van Lierde publiceren in maart 2018 een nieuw boek met de titel Dank je wel.Het is een prentenboek om van te smullen! Dit vrolijke themaboek (6+) is ideaal om iemand te bedanken. De auteurs presenteren hun allernieuwste prentenboek met een leuke familievoorstelling met de Grootste Kamishibai ter Wereld van de bib van Boom.

Kamishibai is een vorm van straattheater uit de Japanse vertelcultuur (Kami = papier, shibai = theater). De verteller vertelt een verhaal aan de hand van prenten die hij in een houten theaterkastje toont.

Kom naar deze prachtige voorstelling en geniet van het verhaal op de supergrote Kamishibai van de bib.

Inschrijven: aan de balie van de bib, via bibliotheek@boom.be of 03 888 38 52 of via www.desteigerboom.be

Een voorstelling in samenwerking met CC De Steiger, de Kaaimannen en uitgeverij Van Halewyck.

• Schrijver Do Van Ranst in de bib - GEANNULEERD !

Zondag 18 maart 2018
Van 15u tot 16.15u
In de bib
Voor kinderen van 8 tot 108 jaar en hun (groot)ouders

• Groot Verhalenparade-feest!

Woensdag 28 maart 2018
Van 14.30u tot 16.30u
Op de parking van de bib en in de bib
Voor kinderen tot 8 jaar
Gratis

De Verhalenparade bestaat 5 jaar en dat vieren we graag samen met jou! Kom luisteren naar verhalen en vertellingen, ontmoet een prettig gestoorde tekenaar en smul mee van de taart.

De bib haalt de Grootste Kamishibai ter Wereld boven voor Dimitri Leue en Tom Schoonooghe. Zij brengen een grappige vertelling van hun boek ‘Cowboyter’ om 15.30u. Plezier voor jong én oud!

Trek je warmste feestkleding aan en kom naar het feest van de Verhalenparade.

Je moet je niet inschrijven voor deze activiteit, kom langs en geniet mee van de leuke activiteiten en lekkere taart.