zaterdag 3 februari: opening fototentoonstelling van Guy Fleurackers

Guy Fleurackers: fotografie

zaterdag 3 februari 2018
om 11u

Het bib-team nodigt je uit op de receptie tijdens de opening van deze fototentoonstelling.

Guy Fleurackers (°1961) is al meer dan 40 jaar begeesterd door fotografie; hij zette zijn eerste stapjes in de fotografie op zijn 12 jaar. Zijn toestellen evolueerden van een analoge camera zonder eigen lichtmeter tot een hypermoderne camera. Deze fotograaf experimenteerde ook met smalfilm en video, maar fotografie bevalt hem het meest.

In zijn foto’s op deze tentoonstelling spelen de ene keer de Rupelstreek en dan weer het landschap de hoofdrol.

Deze fotograaf stelde tentoon in het eetcafé t Steencaycken, in de Brugse galerie Oud St Jan, in het Oud St Jan Hospitaal in Brugge en in de Plantentuin van Meise.
Zijn foto’s prijken in enkele schoolboeken en vorig jaar werd een foto van Guy uit meer dan 400.000 inzendingen verkozen tot winnaar van de fotowebsite Viewbug.

Kunst in de bib

Sinds 2012 organiseert de bibliotheek samen met het cultuurcentrum en Café des Artistes tentoonstellingen van kunstenaars uit de streek. Zo ontmoeten bibliotheekbezoeker en lokaal talent elkaar in de bib.

De tentoonstelling loopt tot 7 april 2018.