Openbare bibliotheek Boom

Computercursussen

Ben je een absolute leek op het gebied van computers, of vind je dat de meeste computercursussen te snel gaan? De bibliotheken van de Rupelstreek organiseren samen met Vormingplus en een ploeg vrijwilligers enkele cursussen!

INHOUD CURSUSSEN

 • Cursus Beginternet
  Een computer opstarten en veilig afsluiten, de muis en het toetsenbord leren gebruiken, programma's opstarten, het verschil tussen vensters en menu's, documenten opslaan, zoeken op internet, mails versturen en ontvangen... . Al deze handelingen komen aan bod tijdens deze cursus van 9 lessen.
  Februari 2019 start er een nieuwe cursus.
   
 • Cursus Start met foto's beheren: Faststone
  Tijdens deze cursus van 3 lessen leer je om je foto's van je camera naar je pc te brengen en krijg je de basis van fotobewerking.
  In het voorjaar van 2019 start er een nieuwe cursus
   
 • Cursus Leren werken met een tablet (Android)
  Veel mensen kopen tegenwoordig een tablet. Tijdens deze 3 lessen leer je stap voor stap werken met je eigen tablet.
  Je brengt zelf je tablet en lader mee naar de cursus.
   
 • Workshop Routeplanning openbaar vervoer
  Welke bus moet je nemen naar Antwerpen? Hoe lang duurt de treinrit naar zee? Je leert zelf je reisweg uit te stippelen met de online dienstregelingen van het openbaar vervoer.
  Je volgt de les met je eigen laptop of met een laptop van de bib.
   
 • Workshop Internetbankieren
  Wil je graag je bankzaken van thuis opvolgen? Tijdens deze workshop leer je rekeningen beheren, overschrijvingen uitvoeren, en wat je nodig hebt om veilig te bankieren met je computer.
  Je volgt de les met je eigen laptop of met een laptop van de bib.
   

PRAKTISCH

 • de lessen worden gegeven in de bibliotheek,
 • per cursus is er plaats voor 8 deelnemers,
 • enthousiaste vrijwilligers leren je met veel geduld de basisvaardigheden, zij volgden hiervoor een opleiding. Per les is er een lesgever en een begeleider,
 • je betaalt bij inschrijving het cursusgeld: 9 euro voor de cursus 'Beginternet', 5 euro voor de cursus 'Tablet' en 3 euro voor de cursus 'Start met foto's beheren', workshop 'Routeplanning' en workshop 'Internetbankieren'.
 • 1 keer per week is het les, en 1 keer per week organiseert de bib een (vrijblijvend) oefenmoment op dinsdagnamiddag van 13u tot 15u, zodat je de nieuw opgestoken informatie kan oefenen,
 • je krijgt tijdens de les ook een papieren cursus.

WIL JE MEER INFORMATIE OF RESERVEER JE GRAAG EEN PLEKJE?

 • spring tijdens de openingsuren binnen in de bib
 • telefoneer: 03 888 38 52

 

De computerestafette van Rupelbib wint brons!

Hoera! Rupelbib won op 10 december 2012 brons tijdens de uitreiking van de Vlaamse Bib Web Awards!
De Bib Web Awards is een initiatief van de Bibliotheekschool van Gent waarmee jaarlijks verdienstelijke (web)initiatieven in de bloemetjes worden gezet. Rupelbib – het samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Boom, Hemiksem/Schelle, Niel en Rumst – ontving de prijs in de categorie “Vree mediawijs”: beste activiteit met betrekking tot mediawijsheid.

Sinds 2009 organiseert Rupelbib de computerestafette: computercursussen voor absolute beginners, gegeven door enthousiaste en enthousiasmerende vrijwilligers.

Rupelbib en haar vrijwilligers werden geprezen omdat ze digibeten op een laagdrempelige manier de weg in het digitaal landschap wijzen.