Verhuur: Grootste kamishibai ter wereld

De Grootste Kamishibai ter wereld

De bib van Boom bezit de Grootste Kamishibai ter wereld. In 2016 werd deze constructie uitgetekend en verwezenlijkt door de klas 3TH houttechnieken van de Provinciale Technische school in Boom in opdracht van de bib. Het eindresultaat werd een gigantische houten Kamishibai van wel 3 op 6 meter. Bij de lancering werkten we samen met auteur Dimitri Leue en illustrator Tom Schoonooghe, en werd het verhaal ‘Cowboyter’ het eerste XL kamishibaiverhaal. Begin maart 2018 hebben we met veel trots het 2e XL kamishibaiverhaal ‘Dank je wel’ gelanceerd door/met auteur Stefan Boonen en illustrator Jan Van Lierde.

De Grootste Kamishibai op jouw activiteit?

• de Grootste Kamishibai ter wereld is sinds 2017 te huur. De constructie met 1 of meerdere verhalen kan gehuurd worden door organisaties die leesbevordering vooropstellen (scholen, bibliotheken, socio-culturele verenigingen,…);
  • het huren van de Kamishibai met 1 verhaal kost 100 euro voor 7 weekdagen, daarbij vragen we ook een waarborg van 100 euro. Binnen deze week kan het geheel dan opgehaald en teruggebracht worden naar Boom;
  • je zorgt zelf voor het vervoer, het (de)monteren en het bedienen van de Kamishibai (verschuiven van de prenten).

• Tip van de bib: we raden je sterk aan om de auteur(s) uit te nodigen en hen zelf de voorstelling te laten brengen.
    De afspraken met de auteur(s) verlopen rechtstreeks tussen huurder en auteur. De bib kan je hiervoor de contactgegevens bezorgen.
    • Verhaal 'Cowboyter': Dimitri Leue en Tom Schoonooghe
    • Verhaal 'Dank je wel': Stefan Boonen en Jan Van Lierde

Leesbevordering!

Het lijkt misschien allemaal veel werk, maar het is het zeker waard! De Grootste Kamishibai ter Wereld is een mooie, beschilderde constructie die de voorstelling van de jeugdauteur(s) heel wat bekijks geeft. Het is ook een prachtig en uniek decorstuk, en een ideale eye-catcher om boeken en verhalen in de kijker te zetten.

Huurreglement

Download het volledige huurreglement.

Reservatieformulier

Om de Kamishibai te huren kan je het reservatieformulier invullen en bezorgen aan bibliotheek@boom.be .

Plan je activiteit tijdig. De auteurs hebben vaak een drukke agenda!

Het bib-team wenst je veel succes en plezier met de grootste kamishibai ter wereld.