Boek
Nederlands

Amsterdam-Stockholm

Arne Dahl (auteur), Ron Bezemer (vertaler)
+1
Amsterdam-Stockholm
×
Amsterdam-Stockholm Amsterdam-Stockholm
In de reeks:
Genre:
Het Opcop-team van Europol dat in Amsterdam een grachtenpand observeert waarin de leiders van een mensenhandelarenbende opereren, wordt geconfronteerd met twee ermee verbonden misdaden.
Titel
Amsterdam-Stockholm
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ron Bezemer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Blindbock
Uitgever
Breda: De Geus, 2016
504 p.
ISBN
9789044535907 (paperback)

Besprekingen

Het Opcop-team, onderzoeksafdeling van Europol in Den Haag, dat zich bezighoudt met de bestrijding van internationale misdaden, observeert onder leiding van Paul Hjelm een grachtenpand in Amsterdam, waarin vermoedelijk de leiders van een Roemeense bende nietsontziende mensensmokkelaars opereren. De bende koopt gehandicapte Roma-zigeuners en exploiteert ze in diverse Europese steden als bedelaars. Bijna tegelijkertijd wordt in Stockholm professor Niels Sørensen vermoord, zijn mobieltje gestolen en hoort Hjelm van de bedreiging en chantage van Europees commissaris Marianne Barrière. Er is een verband tussen de drie zaken, maar welk? De Zweed Jan Arnald (1963) schrijft romans, verhalen, poëzie en onder het pseudoniem Arne Dahl misdaadromans. Na de ‘Intercrime’-serie (10 delen) volgde de ‘Opcop’-serie, waarvan dit deel 3 is. De superspannende, heel actuele, goed vertaalde thriller verweeft de drie verhaallijnen knap, met leuke sfeertekening in Amsterdam en een verrassend, heel overtuigend…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie