Boek
Nederlands

Grensgebieden

Arne Dahl (auteur), Ron Bezemer (vertaler)
Sam Berger is de enige van de politie van Stockholm die aan een seriemoordenaar denkt als er enkele 15-jarige meisjes zijn verdwenen, maar er geen lichamen opduiken.
Titel
Grensgebieden
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ron Bezemer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Utmarker
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2017
357 p.
ISBN
9789044537727 (paperback)

Besprekingen

Sam Berger (40) is de enige van de politie van Stockholm die aan een seriemoordenaar denkt als er diverse vijftienjarige meisjes zijn verdwenen, maar er geen lichamen opduiken. Hij gaat ver buiten zijn boekje als hij op eigen houtje onderzoek doet en enkele collega’s vraagt hem te helpen. Al gauw blijkt dat de dader hem zelf moet hebben, evenals de Zweedse geheime dienst SÄPO in de persoon van Molly Blom (36). Psychologisch zit deze intelligente thriller heel gedegen in elkaar en de drang van de dader om meisjes te belagen wordt goed invoelbaar gemaakt. Ook Berger zelf heeft een groot aandeel in diens achterliggende problematiek. Halverwege kantelt het verhaal en komt daarmee in een stroomversnelling als niet iedereen is wie hij zegt te zijn. Gaandeweg stijgt de spanning tot onhoudbare hoogte. De Zweedse auteur is rijkelijk gelauwerd voor zijn series over het A-team en het Opcopteam. Het eind van het wel afgeronde verhaal wijst mogelijk vooruit naar het volgende deel van deze zinderen…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie